18.9.20

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

 

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Α) Σας γνωρίζουμε ότι με την υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3780/τ.Β΄/8-9-2020) προβλέπεται η μη προσμέτρηση απουσιών και η δυνατότητα παροχής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε μαθητές/τριες που εμπίπτουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, (τα ίδια τα παιδιά, όχι οι γονείς ή άλλοι οικείοι τους), όπως έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ:     


Ομάδες μαθητών αυξημένου κινδύνου:

·                     Μαθητές που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωσή της.

·                     Μαθητές μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από δώδεκα (12) μήνες.

·                     Μαθητές μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από εικοσιτέσσερις (24) μήνες.

·                     Μαθητές με δρεπανοκυτταρική αναιμία.

·                     Μαθητές με σοβαρή συγγενή ή επίκτητη ανοσοανεπάρκεια (HIV και CD4 <500).

·                     Μαθητές υπό χρόνια κορτιζονοθεραπεία (prednisolone >20mg/μέρα).

·                     Μαθητές με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια.

·                     Μαθητές με αιμοδυναμικά σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια.

·                     Μαθητές με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ίνωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή μαθητές με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου.

·                     Μαθητές με σύνθετα μεταβολικά ή νευρολογικά προβλήματα.

 

B) Σε εκτέλεση της υπ. αριθμ. 21802/ΓΔ4/15-09-2020 εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ παρακαλούνται οι γονείς & κηδεμόνες μαθητών/τριών που εμπίπτουν στις ανωτέρω κατηγορίες όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά (στο mail@7dim-chaid.att.sch.gr) με το σχολείο έως την Παρασκευή 18/9/2020 για να το δηλώσουν και εν συνεχεία να προσκομίσουν άμεσα την απαιτούμενη ιατρική βεβαίωση από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου