11.12.14

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια!


Στολίδια Κανέλας!

Υλικά για την ζύμη
  • 150 - 200 γρ κανέλα σκόνη
  • 1 κ. σούπας γαρύφαλλα τριμμένα και 1 κ. μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά για περισσότερο άρωμα)
  • 2 μήλα βρασμένα ή πολτό μήλου
  • 3-4 κουταλιές ατλακόλ


Πώς τα φτιάχνουμε :

  • Βράζουμε τα μήλα μέχρι να λιώσουν και τα πολτοποιούμε στο μίξερ.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το μήλο και την κόλλα. 
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη. 
  • Με ένα καλαμάκι κάνουμε μια τρύπα στο σημείο που θέλουμε να το κρεμάσουμε.
  • Αφήνουμε να στεγνώσουν 24 ώρες πάνω σε λαδόκολλα αναποδογυρίζοντάς τα συχνά ή  τα στεγνώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100o βαθμούς για μερικές ώρες
Όταν στεγνώσουν περνάμε μια κορδέλα στην τρύπα και τα κρεμάμε στο δέντρο, τα βάζουμε στα συρτάρια μας, στις πόρτες μας, κλπ



Οι μαθητές της Δ' τάξης έφτιαξαν τα δικά τους στολίδια για τις ανάγκες του χριστουγεννιάτικου Bazaar που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου