ΥΛΙΚΑ
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 ή μισή κούπα αλάτι
- νερό όσο πάρει
- διακοσμητικά
- κορδέλα
- κουπάτ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
1. Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι και το αλάτι,προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια σας.
***Tο αλάτι παίζει το ρόλο του συντηρητικού, έτσι ώστε να μην παρουσιάσει το αλεύρι μαμουνάκια.
2.Κατόπιν την ανοίγετε με τον πλάστη, σε πάχος 2-3 εκ.
3.Κόβετε με χριστουγεννιάτικα κουπατ(ή ό,τι άλλο σχέδιο διαθέτετε) ή φτιάχνετε σχέδια δικά σας με τα χέρια!
4.Kάνετε μία τρύπα σε σημείο που σας εξυπηρετεί με ένα καλαμάκι για να περάσετε απο εκεί την κορδέλα. Τα βάζετε στο φούρνο στους 50 βαθμούς,αέρα για να ξεραθούν λίγο για 15 λεπτά περίπου,αναλόγως τον φούρνο.
***Ενδιάμεσα μπορούμε να τα γυρίσουμε από την άλλη πλευρά για να στεγνώσουν καλά παντού.
5.Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο και τα αφήσουμε να κρυώσουν μπορούμε να τα διακοσμήσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου