20.10.16

Μολύβιος και Σελίδιος

   


   Κάποτε, υπήρχε ένα μαγικό βασίλειο! Το βασίλειο της Γραφικής Ύλης! Οι μέρες εκεί, κυλούσαν ειρηνικά. Τα μολύβια κελαηδούσαν, οι γόμες άνθιζαν και τα σκυλοξυστράκια γάβγιζαν. 
   Όσο για τους δύο βασιλιάδες... Μην ανησυχείτε γι'αυτούς τους δύο! 
   Οι δύο βασιλιάδες της ιστορίας μας είναι ο Μολύβιος και ο Σελίδιος. Ο Μολύβιος και ο Σελίδιος ήταν δύο πάρα πολύ καλοί φίλοι. Γνωρίστηκαν μέσω των μπαμπάδων τους, όταν ήταν μωρά. Δυστυχώς όμως, οι μπαμπάδες τους πέθαναν σε μια μάχη εναντίον του θείου του Μολύβιου, τον Γομήλιο. Έτσι, μεγάλωσαν μαζί. Όταν οι μαμάδες τους δεν μπορούσαν πλέον να βρίσκονται στην εξουσία, έπρεπε να αναλάβουν ο Μολύβιος και ο Σελίδιος.

   Μια μέρα, παρουσιάστηκε ένα μεγάλο πρόβλημα στο βασίλειο!
   - Μολύβιε, έχουμε ένα σοβαρό θέμα να λύσουμε. Ανακοίνωσε ο Σελίδιος.
   -Τι πράγμα;
   -Θυμάσαι τι είχε γίνει με τους μπαμπάδες μας στη μάχη;
   -Εννοείς τον θείο μου;
   -Ναι! Ο Γομήλιος ζητάει εκδίκηση και το λέει ξεκάθαρα σε αυτό εδώ το γράμμα!
   -Φέρ'το μου γρήγορα, Σελίδιε!

   Το γράμμα έγραφε: "Αύριο θα έρθω και θα σβήσω ό,τι υπάρχει σε αυτήν τη χώρα".
   Ο Μολύβιος και ο Σελίδιος δεν ήξεραν τι να κάνουν!

   -Αγαπητοί μας πολίτες, μην πανικοβληθείτε! είπε ο Μολύβιος στους υπηκόους του.
   -Ο Γομήλιος είπε ότι αύριο θα επιτεθεί στη χώρα μας! συνέχισε ο Σελίδιος.
   -Παρόλα αυτά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε , για να κρατήσουμε το βασίλειό μας ασφαλές. Ο στρατός να περικυκλώσει τα σύνορα! Οι πολίτες να μείνουν μέσα στα σπίτια τους ασφαλείς! Ο Σελίδιος κι εγώ θα σας ενημερώσουμε όταν ερθει η ώρα.

   Οι φούρνοι, τα γομοπωλεία και τα mini marketομολύβια έκλεισαν! 
  Ο Μολύβιος και ο Σελίδιος έπρεπε να προστατέψουν τις οικογένειές τους. Εξήγησαν και οι δύο στις γυναίκες τους τι ακριβώς είχε συμβεί.


ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...
   Σειρήνες ακούστηκαν και ο κόσμος κλείστηκε στα σπίτια του. Ο Γομήλιος έφτανε στην πόλη. Όχι ακριβώς στα σύνορα! Όταν έφτασαν, αντίκρισαν 10.000 Σελιδιοστρατιώτες και Μολυβιοστρατιώτες να βρίσκονται ήδη στα σύνορα! Ο Γομήλιος είχε 9.990.

   -Παραδοθείτε! Είμαστε περισσότεροι! απαίτησε ο Γομήλιος.
   -Για μέτρα καλύτερα! του απάντησαν οι δύο βασιλιάδες.
   -ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ;

   Για όσους αναρωτιέστε πού πήγαν οι υπόλοιποι στρατιώτες του Γομήλιου, η απάντηση είναι ότι βρίσκονταν σε ένα ζαχαροπλαστείο, για να πάρουν νικητήρια γλυκά! Όμως ο Γομήλιος δεν μπορούσε να συνεχίσει χωρίς τους άλλους δέκα στρατιώτες του, γιατί έτσι έγραφαν οι κανόνες. Αναγκάστηκε λοιπόν να αποχωρήσει! Δεν πρόλαβε όμως! Ο ίδιος και οι στρατιώτες του φυλακίστηκαν σε μια φυλακή εξελιγμένης ασφάλειας!

   Και όσο για τον Μολύβιο και τον Σελίδιο... Το βασίλειό τους ήταν μια χαρά! Αλλά η ιστορία μας δεν τελειώνει εδώ! Έχουμε ακόμα!
   Μια μέρα που οι δύο βασιλιάδες πήγαν στο Σελιδιοαλκατράζ, δηλαδή στη φυλακή, ανακάλυψαν ότι...ότι...ότι... Οι μπαμπάδες τους δεν είχαν πεθάνει, αλλά ήταν ζωντανοί!
   Παλιά, αυτές οι φυλακές βρίσκονταν υπό την εξουσία τουπατέρα του Γομήλιου, του Γομήλιου του 1ου. Τότε λοιπόν, ο Γομήλιος αποφάσισε να πει ψέματα στον Σελίδιο και τον Μολύβιο, ότι οι μπαμπάδες τους είχαν πεθάνει και τους φυλάκισε! 
   Οι δύο βασιλιάδες μας δεν αναγνώρισαν τους μπαμπάδες τους, γιατί τα χρόνια είχαν περάσει και είχαν βγάλει γένια μέχρι το πάτωμα! Τους πήραν όμως στο σπίτι τους και τους φρόντισαν. Μετά από την ένωση των δύο οικογενειών και τη φυλάκιση του Γομήλιου και των στρατιωτών του, έγινε μια μεγάλη γιορτή, στην οποία ήταν καλεσμένο όλο το βασίλειο!
   Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Η παραπάνω υπέροχη ιστορία γράφτηκε από την Τζωρτζίνα της Στ' τάξης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου