20.12.12

Η Αργοναυτική εκστρατεία

   Ο Ιάσονας ταξιδεύοντας με το καράβι του την Αργώ και τους Αργοναύτες του έφτασε στον προορισμό του , την Κολχίδα, και ζήτησε από το βασιλιά Αιήτη το χρυσόμαλλο δέρας. Εκείνος για να του το δώσει τον έβαλε να κάνει μια σειρά από πολύ δύσκολους άθλους. Να δέσει δυο ταύρους με χάλκινα πόδια και πύρινη ανάσα,να οργώσει και να σπείρει δόντια δράκου και να σκοτώσει τους οπλισμένους γίγαντες που θα φυτρώσουν. Για να πετύχει τους άθολους αυτούς τον βοήθησε η μάγισσα Μήδεια που αργότερα έγινε γυναίκα του. Με τα μαγικά της φίλτρα και τη γλυκιά λύρα του Ορφέα,  κοίμισαν το δράκο και πήραν το χρυσόμαλλο δέρας. Αργότερα ο Ιάσονας αφιέρωσε την Αργώ στον Ποσειδώνα για να θυμούνται όλοι την αργοναυτική εκστρατεία και όρισαν αγώνες προς τιμήν του Ποσειδώνα.
   Ο Ιάσονας όμως βρήκε τραγικό τέλος καθώς ξεκουραζόταν γέρος πια κάτω από την κατεστραμμένη Αργώ. Ένα κομμάτι ξύλο από το κατάρτι της, τον σκότωσε.
   Την Αργοναυτική εκστρατεία αναπολήσαμε και αναπαραστήσαμε  κι εμείς με τη φαντασία μας και το καράβι μας την "Αργώ", οι μαθητές του Γ2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου