1.4.12

Πρωταπριλιάτικα ψέματα της Google


2000
Google MentalPlex
Η Google ανακάλυψε την εφαρμογή που θα μπορούσε να διαβάζει το μυαλό του χρήστη καθώς αυτός θα σκεφτόταν τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για να κάνεις αναζήτηση στο MentalPlex  πρέπει να βγάλεις τα γυαλιά ή το καπέλο σου(αν φοράς), να εστιάσεις στο κινούμενο κύκλο που βρίσκεται στα αριστερά, να σκεφτείς τη λέξη που θες να αναζητήσεις και να κλικάρεις ή να φανταστείς ότι κλικάρεις στον κύκλο.
2001
Swedish Chef
Ως γλώσσα προτίμησης τοποθετείται η γλώσσα του Swedish Chef από το Muppet Show2002
PigeonRank
Βασικός παράγοντας της γρήγορης και ακριβής αναζήτησης της πληροφορίας που αναζητά ο χρήστης είναι ένα το πρόγραμμα PigeonRank™. Η επιτυχία του προγράμματος αυτού βασίζεται στα άριστα εκπαιδευμένα αγριοπερίστερια (Columba livia)  και στην ικανότητα τους να αναγνωρίζουν αντικείμενα.

Όταν μια αίτηση αναζήτησης φτάνει στην Google τα δεδομένα μεταφέρονται σε υπολογιστή που βρίσκεται σε περιστερώνα. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης αναβοσβήνουν στην οθόνη του υπολογιστή σε εκπληκτικές ταχύτητες. Όταν κάποιο από τα περιστέρια το παρατηρήσει αρχίζει και χτυπά με το ράμφος του μια λαστιχένια μπάρα που βρίσκεται μπροστά του. Το πρόγραμμα PigeonRank ξεκινά. Οι ιστοσελίδες που δέχονται τα περισσότερα ραμφίσματα ανεβαίνουν στις λίστες προτιμήσεων  
περισσότερες πληροφορίες εδώ

2004
Googlunaplex                             
Η εταιρεία ενημερώνει το κοινό ότι υπάρχει σχέδιο κατασκευής του Googlunaplex, ενός νέου ερευνητικού κέντρου στη Σελήνη. Ανακοινώνεται μάλιστα ότι θα γίνουν συνεντεύξεις υποψηφίων που θα θελήσουν να εργαστούν σε αυτό το ερευνητικό κέντρο.
Google April Fool's 20042005
Google Gulp
κυκλοφορία ενός μαγικού ποτού το οποίο χαρίζει ευφυΐα και δίνει τη δυνατότητα στο καταναλωτή να σερφάρει πιο γρήγορα και ως αποτέλεσμα να κάνει πιο γρήγορη αναζήτηση πληροφοριών.
2006
Google Romance
Έχοντας ως σλόγκαν το "Οι γνωριμίες είναι θέμα αναζήτησης" η Google παρουσιάζει μία νέα υπηρεσία της ανεύρεσης συντρόφου!
περισσότερες πληροφορίες εδώ 

2007
Gmail Paper
Μια υπηρεσία της Google για όλους αυτούς που δεν θέλουν να χρησιμοποιούν το email ως τρόπο μεταφοράς αρχείων και επικοινωνίας αλλά προτιμούν το κλασικό ταχυδρομείο. Πατώντας ένα κουμπί η Google εκτυπώνει και ετοιμάζει το αρχείο σας για αποστολή. Το γράμμα συσκευάζεται σε κουτί και δίνεται στον παραλήπτη σε 2-4 εργάσιμες μέρες.
περισσότερες πληροφορίες εδώ
Google TiSP
Μια νέα επαναστατική υπηρεσία που προσφέρει η Google είναι το δωρεάν ασύρματο internet...από την λεκάνη της τουαλέτας. Έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, εγκαθιστάς το πρόγραμμα στην λεκάνη και αποκτάς δωρεάν και γρήγορο internet.
περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση εδώ

2008
Google Wake Up Kit
Το ξυπνητήρι της Google που συνοδεύεται από διάφορες συσκευές με στόχο να ξυπνήσει τους  και τον πιο νυσταγμένο. Το ξυπνητήρι αυτό είναι εφαρμογή του ημερολογίου και ξεκινά την αφύπνιση με αρκετά ενοχλητικούς ήχους. Εάν αυτό δεν φέρει αποτέλεσμα τότε σειρά έχει ο κουβάς με νερό. Τέλος το ξυπνητήρι είναι σχεδιασμένο ώστε να συνδέεται με ένα μηχάνημα βίαιης απομάκρυνσης από το κρεβάτι.

2009
CADIE – Cognitive Autoheuristic Distributed-Intelligence
Ανακαλύπτεται και παρουσιάζεται η πρώτη παγκόσμια υπηρεσία που βασίζεται στην "τεχνητή νοημοσύνη". Οι ικανότητες του είναι πρωτοπόρες καθώς μπορεί να επίλυση προβλήματα και να απαντήσει σε email χωρίς να χρειαστεί ανθρώπινη παρέμβαση.


2010
Topeka
η Google αλλάζει το όνομά της σε Topeka. Το όνομα δόθηκε προς τιμήν της πόλης Topeka του Κάνσας, η οποία άλλαξε το όνομα της σε Google στην προσπάθειά της να εγκατασταθεί σε αυτήν το πειραματικό δίκτυο οπτικών ινών.

Google translate for animals 
Πρόγραμμα το οποίο ηχογραφεί τους ήχους που κάνει ένα ζώο και στη συνέχεια αφού τους αναγνωρίσει, τους μεταφράζει σε ανθρώπινες εκφράσεις.
 

Η κατασκευή αυτού του προγράμματος ήταν δύσκολοι και οι άνθρωποι της Google χρειάστηκε να συνεργαστούν με ομάδες έμπειρων γλωσσολόγων, κτηνοτρόφους αλλά και με μέλη της βιβλιοθήκης Bodleian, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

2011
Gmail Motion
Το ποντίκι και το πληκτρολόγιο δημιουργήθηκαν πριν το internet. Με το πέρασμα του χρόνου έχουν γίνει αμέτρητες τεχνολογικές εξελίξεις για καλύτερη εξυπηρέτηση του ανθρώπου και την ευκολότερη χρήση του υπολογιστή. Η Google δίνει την δυνατότητα, τώρα πια στον χρήστη της να ελέγξει το mail του χρησιμοποιώντας...το σώμα του!
Με κάμερα εντοπίζει τις κινήσεις σας και τις μετουσιώνει σε χαρακτήρες και τις εντολές προς τον υπολογιστή σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου