10.12.11

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι :

Στα  πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού έχουν υποβληθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Παιδείας και θα υλοποιηθούν τα  παρακάτω :

1.   ΠΡΟΤΥΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ 

  Στην εκπαιδευτική αυτή δράση θα συμμετάσχουν όλα τα παιδιά του σχολείου τα επόμενα 4 έτη και  αφορά τη διαχρονική παρακολούθηση των δεικτών ανάπτυξης, της φυσικής κατάστασης και των διατροφικών συνηθειών τους. Θα συνδυαστεί με παρεμβάσεις μέσω των μαθημάτων τους (Ευέλικτη Ζώνη, Φυσική Αγωγή κ.α.) προς ένα υγιεινότερο τρόπο διαβίωσης, όπως και με σχετικές ομιλίες στους γονείς. 
  Επιστημονικός Υπεύθυνος είναι ο Διευθυντής του σχολείου και διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου με τη συνεργασία του κ. Σιόζιου Σ.



2.    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Αγωγής Υγείας
1. "Γνωριμία με τα συναισθήματα-Διαχείριση Θυμού". Εκπαιδευτική δράση η οποία θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να καλλιεργήσουν δεξιότητες διαχείρισης συγκρούσεων και να μάθουν την έννοια των συναισθημάτων. 
Τάξη ΣΤ΄ . Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: κ. Κοττάκη Φ., κ. Μουλά Μ.

Πολιτιστικά
1. "Κινηματογράφος". Εκπαιδευτική δράση που προτείνει τη γνωριμία με τον Ελληνικό κινηματογράφο.  
Τάξη Ε΄. Υπεύθυνη: κ. Αναπλιώτη Β.

2. "Η εφημερίδα μας".Εκπαιδευτική δράση που αφορά τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. 
Τάξη Δ΄.

3. Θεατρική παράσταση "Τα Μαγικά Μαξιλάρια" του Ευγ. Τριβιζά από την ΣΤ΄ τάξη. Η παράσταση συνδέεται και ολοκληρώνει το πρόγραμμα Γνωριμία με τα συναισθήματα-διαχείριση θυμού. 
Τάξη Στ΄: Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μουλά Μ., Κοττάκη Φ., Κουβέλη Ν., Σινάνογλου Δ.

4. Εκδήλωση-συναυλία των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων με σκοπό την εξοικείωση-γνωριμία των μαθητών με όλα τα είδη της μουσικής. Υπεύθυνος ο εκπαιδευτικός Μουσικής κ. Σινάνογλου Δ. και οι Αναπλιώτη Β., Κουβέλη Ν.

Περιβαλλοντικά
1. Σε συνέχεια του περυσινού προγράμματος η Γ΄ τάξη θα ασχοληθεί με τη δράση ΄΄Ο σχολικός κήπος’’. 
Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Παπαβασιλείου Φ., Στεφανοπούλου Ι.

2. Η Β΄ τάξη αναλαμβάνει το πρόγραμμα ΄΄Η σημασία της κομποστοποίησης’’ με την ευκαιρία της τοποθέτησης του ειδικού κάμπου κομποστοποίησης στην αυλή του σχολείου. 
Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μάργαρη Φ., Μίλτση Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου